.NET developer

Opis poslova za .NET developera

net developer

Posao programera je jedan od najčešće pominjanih poslednjih godina, jer ima velike mogućnosti za napredovanje i dobro je plaćen. Iako termin programer obuhvata različite tipove programera i programskih jezika, ovde ćemo to zanimanje dodeliti takozvanom desktop programiranju, koje je druga vrsta programiranja u odnosu na web programiranje.

Programer je zanimanje koje podrazumeva poznavanje koncepta programiranja, objektnog dizajna, baza podataka i bar nekoliko programskih jezika tj. okruženja. Iz tog razloga, konkursi za programera uvek sadrže i programski jezik, za koji se programer traži.

Trenutno najtraženiji programski jezici su Java i C#, tako da je to i najpoželjniji profil programera. Oba ova jezika su objektno orijentisana i bazirana na potpuno različitim razvojnim okruženjima, pa se mogu smatrati relativno različitim profilima. Međutim, savladavanjem jednog jezika, svaki naredni programski jezik se mnogo lakše usvaja i primenjuje.

Shodno zahtevima tržišta, nudimo kuseve i za Javu i za C#, u zavisnosti od afiniteta korisnika. S obzirom na to da su oba inicijalno desktop orijentisana programska jezika, stavljeni su u kategoriju za poslove programera.

U opštoj hijerarhiji programiranja, smatra se da poslovi programera imaju najviši status i nivo vrednovanja.

Opis poslova za .NET developera:

Posao .NET developera se uspešno može realizovati savladavanjem sledećih kurseva:


Savladavanjem ovih kurseva, korisnik će biti osposobljen da samostalno dizajnira, projektuje, realizuje i programira specifične funkcionalnosti, da održava aplikacije, instalira i backup-uje podatke, pod različitim operativnim sistemima i u različitim razvojnim okruženjima.